Wie zijn wij?

Ik ben Eline.

Dansen zit al vanaf mijn geboorte in mijn bloed. Op mijn 6e jaar ben ik begonnen met mijn eerste dansles. Gedurende de jaren ben ik steeds meer dansstijlen gaan volgen. In 2008 heb ik mijn eerste auditie gedaan voor de opleiding MBO dans te Haarlem, waar ik aangenomen werd.

Tijdens de opleiding heb ik gekozen om de richting ‘Dans docente‘ te volgen. In 2012 heb ik mijn diploma voor ‘Dans docente‘ gehaald. Dit betekent dat ik afgestudeerd ben in verschillende dansstijlen zoals: Tapdance, Klassiek, Modern, Show musical, Jazz, Peuter/kleuterdans en Streetdance.

Vanaf het moment dat ik mijn diploma op zak had ben ik gaan les geven op dansscholen en basisscholen in en buiten Almere.


Ik ben Sara.

Al vanaf kleins af aan wilde ik danseres en dansjuf worden. Deze droom heb ik altijd nagejaagd en vanaf 11 jarige leeftijd reisde ik elke dag van Almere naar Amsterdam om naar de vooropleiding van Lucia Marthas Institute For Performing Arts te gaan.

Aan deze opleiding heb ik in 2013 ook mijn HBO diploma gehaald. In alle jaren op de academie heb ik veel podium ervaring mogen opdoen en heb ik o.a. gedanst als achtergronddanseres bij het Junior Songfestival en bij het concert Symfonica in Rosso met Nick & Simon. Ook heb ik bij het Holland Show Ballet gedanst en was ik swing bij de musical Yab Yum: het circus van de nacht.

Ik ben een all-round danseres en ik geniet er enorm van om al deze stijlen door te geven aan enthousiaste dansers. Met de oprichting van United Dance Almere gaat een jeugddroom in vervulling.


Ik ben Boga.

Ik woon in Zaandam en maak deel uit van de HipHopformatie de ZolarSem. Op mijn 16e begon ik met dansen in de danscrew van mijn oude middelbare school. Na een paar jaar dansen kwam ik erachter wat HipHop echt is en begon mezelf te verdiepen in de basics, foundations, grooves & kennis van HipHop, de cultuur en de freestyle/battlescene. Inmiddels geef ik vaste danslessen en train ik verschillende crews naast mijn eigen crew HYPE. In 2014 heb ik de “Zolarsem Dance Generation” opgericht in de HipHoptempel van de ZSAlliance in Zaandam.

Wil jij leren HipHopdansen en kennis maken met de HipHopcultuur via dans? Kom dan langs voor een proefles.. Elke woensdag bij United Dance Almere!


Ik ben Demi.

Ik woon in Almere en ik ken Sara en Eline al jaren. Sara is een aantal jaar mijn dansdocent in diverse stijlen geweest en met Eline danste ik een lange tijd samen.
Op mijn 4e begon ik met klassiek ballet. Daarna volgde al snel jazz, tapdance, show musical, spitzen, modern, streetdance en hiphop.


foto eva
Ik ben Eva.

Als 9-jarig meisje ging ik al elke dag naar Amsterdam om een opleiding te volgen aan de Nationale Ballet Academie. Toch wilde ik wel wat meer variatie. Gelukkig werd ik aangenomen bij de vooropleiding van Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

Hier kwamen veel verschillende dansstijlen aan bod: ballet, jazz, modern, urban, tap, maar je krijgt er ook acteer- en zanglessen.

Na het afronden van mijn VWO, heb ik hier ook mijn HBO diploma Uitvoerend danser & Docent dans behaald.

Tijdens mijn opleidingen heb ik al aan een aantal leuke stages mogen deelnemen. Zo heb ik in twee producties van het Nationale ballet gestaan (Coppelia en de Notenkraker) en ben ik als achtergrond danseres bij het Junior Songfestival meegegaan naar de Europese finale in Wit-Rusland. Ook heb ik in de ZiggoDome gedanst bij “GRAND” van DJ Fedde Le Grand en The Christmas Show 2018 & 2019.


Ik ben Siërra,

Vanaf mijn 5e ben ik begonnen met dansen, sinds toen ben ik nooit meer gestopt. In 2008 heb ik auditie gedaan bij de Dansacademie Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Daar heb ik 2 jaar de vooropleiding gedaan en vervolgens ben ik dansklas op het vmbo gaan doen. Ik ben doorgestroomd naar het MBO dat ik binnen 3 jaar heb afgerond. Ik ben all-around opgeleid en als eind stage heb ik bij het Holland Show Ballet van RTL-Entertainment gedanst voor de Dinnershow Pandora.

Ik heb leuke opdrachten kunnen doen waaronder ik twee keer in Ziggo Dome heb gestaan voor de Comedie show “De GABBERS” & voor de Vodafone-Ziggo evenement. Ik mocht met verschillende artiesten dansen en op vele andere leuke evenementen. Ook dans ik in verschillende videoclips o.a Broederliefde. Nadat ik klaar was met mijn opleiding, ben ik meteen begonnen met lesgeven. Ik geniet er enorm van om kinderen in verschillende dansstijlen les te geven! 


Ik ben Carlijn.

Dansen doe ik al van kleins af aan.
Op mijn 14e ben ik begonnen met lesgeven en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier.
In 2015 heb ik mijn MBO/HBO Fast Track, Artiest Dans diploma in twee jaar behaald. Dat zelfde jaar ben ik begonnen aan de BA Docent Dans opleiding aan ArtEZ in Arnhem. In deze jaren heb ik veel geleerd over muzikaliteit, dynamiek en eigen maken van de lesstof.
Na twee succesvolle jaren aan de BA Docent Dans academie heb ik de overstap gemaakt naar de opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool in Utrecht.
Door van beide vakgebieden goed kennis te hebben zijn er hele mooie combinaties mogelijk! Lichaamsbewustzijn bijvoorbeeld, is een van de dingen die ik erg belangrijk vind in de danslessen die ik geef en waar ik gericht aandacht aan besteedt.
Verder hoop ik dat ik met veel enthousiasme de muzikaliteit in dans en het plezier van dansen kan overbrengen aan de leerlingen.


 Ik ben Melany,

Ik ben vanaf mijn 4e begonnen met dansen. Ik wist toen al dat dit mijn grote passie en liefde was. Ik ben begonnen met streetdance wedstrijden wat ik enorm gaaf vond, maar na deze periode wilde ik meer bereiken in de danswereld waardoor ik belandde op de dans & zang school Lucia Marthas Institute Of performing Arts. Hier heb ik zo’n 13 jaar lang veel meer stijlen mogen leren. Ik ben van het mbo naar het hbo door gestroomd. Wegens een blessure een lange tijd eruit geweest maar ik vind het ontzettend leuk om weer rustig te beginnen met lesgeven!


 Ik ben Dylan,

Ik heb 2 diploma’s behaald aan de dansacademie Lucia Marthas. Ik heb veel geleerd op deze academie en dat wil ik graag doorleren aan de leerlingen in de danslessen. Verder ben ik ook een freelancer in het werkveld. Ik ben al een paar keer naar het buitenland geweest voor dansopdrachten. Verder hoop ik veel aan de kids te kunnen leren en dat ze zeker plezier blijven houden in het dansen.  


 Ik ben Marleen,

Op mijn 6e ben ik begonnen met dansen en al snel wilde ik zo veel mogelijk verschillende stijlen leren! Ik heb Eline 3 jaar geassisteerd bij taplessen en van Sara vooral modern en taples gehad. Zelf heb ik nu ongeveer 5 jaar ervaring met dansles geven in verschillende stijlen en voor verschillende leeftijdsgroepen.
Op dit moment doe ik de PABO aan de Marnix Academie in Utrecht. Ik ben in 2018 afgestudeerd aan de 3-jarige dansopleiding “Lucia Marthas Institute For Performing Arts”. Hier ben ik all-round (in alle stijlen) opgeleid tot uitvoerend-danseres en dansleider/docent. In mijn laatste jaar heb ik stage gelopen als uitvoerend danseres bij het Holland Show Ballet. Hier heb ik een jaar lang in “Dinnershow Pandora” gedanst en bij veel evenementen mogen dansen zoals; “Voetballer van het jaar gala”, “Miss Holland verkiezing” en ik ben koffermeisje geweest bij “De Nationale Postcodeloterij”.
Bij UDA geeft ik contemporary 12+ en taplessen. Daarnaast val ik in waar nodig. In de lessen die ik geef vind ik plezier het belangrijkste!