Toddlerdance

2-4 jaar
Bij de Toddlerdance-lessen komen onze allerjongste dansers in beweging. Het is prachtig om te zien hoe veel peuters al kunnen! Gezellig de juffen knuffelen en samen met hen dansen en zingen. De docent leeft zich in om de fantasie van de kinderen te prikkelen.

 

 


 

Kidsdance

4-6 jaar
Kidsdance is een mix van verschillende dansstijlen, van klassiek tot streetdance. Er wordt ook gezongen in deze les en er is vooral enorm veel plezier! Nummers van onder andere Kinderen voor Kinderen en K3 komen voorbij. 


Ballet

In deze les wordt de klassieke ballettechniek aangeleerd waarbij veel aandacht is voor houding, muzikaliteit en coördinatie van het lichaam. Wij werken aan sierlijkheid en inlevingsvermogen. De les begint altijd aan de balletbarre, daarna volgen er oefeningen in het midden en over de diagonaal.

 

 


 

Contemporary

In deze stijl werken we aan moderne danstechnieken om een sterke basis te krijgen. Er is aandacht voor grondtechnieken. We maken uitdagende danscombinaties, maar ook zullen we werken aan improvisaties waarbij de dansers zich vrij leren te bewegen. In deze lessen zal de coördinatie verbeteren, dansers worden krachtiger.

 


 

Jazz

Jazz is een vrije manier van dansen gebaseerd op populaire muziek uit alle tijden. Danstechniek is zeker van belang en dat leren wij dan ook aan. Wij bieden in deze lessen de verschillende jazz-stijlen aan: modern-jazz, afro-jazz, show-jazz, street-jazz.

 

 


 

Song & Dance

Letterlijk vertaald zingen en dansen tegelijkertijd! Kinderen voor kinderen, musicals, popnummers in het Nederlands of Engels. Met heel veel plezier doen wij het allemaal! Ook zullen er acteer oefeningen gedaan worden om de uitstraling en inleving van de kinderen te vergroten.

 


 

Streetdance

Streetdance is de verzamelnaam voor verschillende dansvormen die ontwikkeld zijn op straat, in clubs of op scholen. Het is een veel gedanste stijl in videoclips. In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan kracht en uitstraling. Het is een van de meest toegankelijke dansstijlen.


 

Tapdance

Tapdance is percussie met je voeten. Daarvoor gebruik je speciale dansschoenen met ijzertjes onder de zolen. We leren bekende tapcombinaties aan maar we maken ook onze eigen ritmes. Zowel Amerikaanse tap, musical tap als Ierse tap komen in onze lessen aan bod.

 


 

 

 

Dancehall

Dancehall is een zeer actieve dansstijl die oorspronkelijk uit Jamaica komt. Door middel van muziek & dans uiten de mensen hun emoties. De dansstijl heeft Jamaicaanse en Afrikaanse invloeden en er wordt afgewisseld tussen strakke en soepele/losse bewegingen.


 

Hip Hop

Sinds de komst van hip hop is het populair onder de jongeren, maar wat is hip hop dansen nou precies? Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan een eigen versie van hip hop ontwikkelen.

 

 


 

Afro Dance

In de Afro Dance lessen dans je verschillende bewegingen op swingende afro beats. Afro Dance bestaat deels uit grote, krachtige bewegingen maar ook af en toe rustige vloeiende bewegingen die veel concentratie vereisen.


Spitzen

Dansen op spitzen is iets wat echt hoort bij ballerina’s. Op spitzen dansen is ontzettend moeilijk. Het vereist concentratie, een goede techniek, doorzettingsvermogen en lichaamsbeheersing.

 

 

 


 

Aankomende evenementen