Toddlerdance
2-4 jaar
De peuters komen via een verhaal in aanraking met muziek, beweging en dans. De docent maakt gebruik van attributen om de fantasie van de kinderen te prikkelen. De kinderen mogen hun eigen knuffel meebrengen.

Kids(song&)dance
4-6 jaar
Plezier staat voorop in deze les. Kids Song& dance is een mix van verschillende dansstijlen, van klassiek tot streetdance. Er wordt ook gezongen in deze les en er is aandacht voor improvisatie.

Streetdance
Streetdance is de verzamelnaam voor verschillende dansvormen die ontwikkeld zijn op straat, in clubs of op scholen. Het is een veel gedanste stijl in videoclips. In deze lessen wordt veel aandacht besteed aan kracht en uitstraling.

Ballet
In deze les wordt de klassieke ballettechniek aangeleerd waarbij veel aandacht is voor houding, muzikaliteit en coördinatie van het lichaam. Wij werken aan sierlijkheid en inlevingsvermogen. De les begint altijd aan de balletbarre, daarna volgen er oefeningen in het midden en over de diagonaal.

Jazz
Jazzdance is een vrije manier van dansen gebaseerd op populaire muziek uit alle tijden. Danstechniek is zeker van belang en dat leren wij dan ook aan. Wij bieden in deze lessen de verschillende jazz-stijlen aan: afro-jazz, show-jazz, street-jazz.

Tapdance
Tapdance is percussie met je voeten. Daarvoor gebruik je speciale dansschoenen met ijzertjes onder de zolen. We leren bekende tapcombinaties aan maar we maken ook onze eigen ritmes. Zowel Amerikaanse tap, musical tap als Ierse tap komen in onze lessen aan bod.

Contemporary
In deze stijl werken we aan moderne danstechnieken om een sterke basis te krijgen. Er gaat veel aandacht naar grondtechnieken. We maken uitdagende danscombinaties maar ook zullen we werken aan improvisaties waarbij de dansers zich vrij leren te bewegen. In deze lessen zal de coördinatie verbeteren, dansers worden krachtiger.

Urban Dance
Urban Dance is de verzamelnaam voor de dansvormen die jongeren eind vorige eeuw ontwikkelden in grote wereldsteden, te beginnen in New York. In de hedendaagse urban scene zie je dat de makers terug gaan naar de oorsprong van dans. Het gaat om een dansuiting waar gevoel en expressie op een natuurlijke, begrijpelijke manier bij elkaar komt, los van danstechniek.

Aankomende evenementen